Lån utan kreditkontroll

Personliga lån utan kreditkontroll: Hitta de bästa erbjudanden även med dåligt kredit

För vissa dåliga kreditgivare är chansen att få lån godkännande så låg att det är en fördel att dölja sin kredithistoria om det är möjligt. Men även för denna kategori av sökande finns det lånemöjligheter, med möjlighet att få ett personligt lån utan att kreditkontroll utförs av långivaren.

Liksom med alla låneprodukter finns det fördelar och nackdelar med ett sådant lånealternativ, men det råder ingen tvekan om att det ger låntagare en chans att få godkännande med dålig kredit och viktiga medel för att hantera finansiella och skuldproblem.

Det skulle emellertid vara felaktigt att beskriva alla personliga lån som beviljats ​​efter ett godkännandeförfarande som inte innehåller kreditkontroll som det billigaste lånealternativet. Det finns extra kostnader och högre räntor, bland annat kompromisser, att acceptera. Men den extra utgiften kan det vara värt.

Fördelar med inga kreditkontroller

För långivare innebär att bevilja ett personligt lån utan kreditkontroll utförs innebär att de är villiga att acceptera 100% av risken. Detta är en mycket uppenbar fördel, eftersom sökande inte behöver tillhandahålla någon form av säkerhet för att kunna godkännas. Och det finns andra fördelar med att söka denna typ av lån också.

För det första innebär det faktum att tidigare kreditproblem förbises, att för ränta och andra lånevillkor är det för dem med mycket dåligt kreditbetyg en förbättring av de villkor som vanligtvis erbjuds. Att säkra godkännande med dålig kredit är inget konstigt, men för vissa sökande gör den räntekostnaden att återbetalningen är för dyr.

Men kanske i slutändan är faktumet att för de sökande med extremt låga kreditbetyg finns det fortfarande en chans att skaffa lite lånefonder. Ett personligt lån, till och med ett dyrt, ger en chans att bygga upp en kreditstatus.

Nackdelar med inga kreditkontroller

Självklart finns det ingen sådan sak som en gratis lunch, så även om fördelarna med att få ett personligt lån utan kreditkontroll är stora, finns det kompromisser som måste accepteras också. Inte minst är den kostnad som de med genomsnittliga kreditpoäng måste möta.

För att kunna godkänna ett lån utan att ha genomfört kreditkontroller kan låntagaren debitera högre räntor än normalt. Dessa satser är inställda för alla, utan justering för aktuella poäng. Tanken är att attraktionen av godkännande med dålig kredit kommer att locka dem med poäng som är extremt låga.

Det betyder emellertid att de som får få ett personligt lån med något bättre villkor måste lämna den möjligheten. Så, någon som kanske får en APR på 10% annorstädes men har en dålig chans att godkänna måste acceptera 14% i stället för nästan säkert godkännande.

Kvalificerande för ett lån

Det finns inga speciella krav när det gäller att kvalificera sig för att ansöka om ett personligt lån utan kreditkontroll. Men det finns vissa gränser när det gäller storleken på lånet som en långivare är villig att ignorera en kredithistoria för. Vanligtvis är lånebeloppet relativt lågt, med maximala belopp på cirka 100000 kr.

Grundkriterierna är emellertid desamma som för något annat lån, med alla sökande som behöver vara över 18 år och är antingen amerikanska medborgare eller rättsliga fast bosatta. För att säkerställa godkännande med dålig kredit är det också ett uppenbart behov att bevisa en tillförlitlig inkomstkälla.

Och eftersom medel från ett godkänt personligt lån måste överföras till ett bankkonto, och vanligtvis återbetalningar tas direkt från kontot, är det nödvändigt att ha ett fungerande insättningskonto.

Har du frågor kvar? Kolla på vår guide på smslån tips.

Kommentarer